Julkinen asiakirja
FIELDS-hankkeen julkiset asiakirjat, tulokset ja lopputulokset
Oppimisen hallintajärjestelmä
Tutustu maatalouskoulutuksen tulevaisuuteen FIELDS-oppimisenhallintajärjestelmän avulla! Maanviljelijöille, metsänhoitajille, opiskelijoille ja ammattilaisille räätälöity alusta tarjoaa henkilökohtaisia oppimismatkoja, huippuluokan moduuleja ja kestäviä käytäntöjä. Tutustu siihen, miten FIELDS LMS voi voimaannuttaa matkaasi maataloudessa jo tänään!
Hankkeen esite ja juliste
Esitteessä ja julisteessa esitellään hankkeen tavoitteet ja yleiskuvaus, mukaan lukien yhteistyökumppanit, työsuunnitelma ja -paketit sekä tulokset, ja ne ovat saatavilla hankkeen yhteistyökumppaneiden kielillä paperiversiona sekä sähköisessä muodossa hankkeen verkkosivuston kautta.
Julkinen verkkosivusto
UNITO suunnitteli ja kehitti hankkeen verkkosivuston. Se tarjoaa yleiskatsauksen hankkeeseen, mukaan lukien yhteistyökumppanit, työsuunnitelma ja paketit. Julkiset tuotokset,
viestintä- ja levitysmateriaalit ovat ladattavissa verkkosivustolta.
Rahoitusmahdollisuudet
Tässä tehtävässä yhteistyökumppanit tutkivat ja luetteloivat käytettävissä olevia rahoitusmahdollisuuksia, joilla voidaan tukea osaamisstrategioita ja FIELDS-ohjelman tuotosten tulevaa käyttöä. Tutkittiin kahta tasoa (alueellinen/kansallinen ja EU:n taso), ja kukin kumppani listaa alueelliset ja kansalliset rahoitusmahdollisuudet EU:n tarjousportaalin ja paikallisviranomaisten aineistojen avulla.
Kansallinen ja EU:n sääntelykehys
Tämän tehtävän tarkoituksena on valmistella hankkeen tulosten käyttöönottoa kansallisella ja alueellisella tasolla yhdessä asianomaisten hallitusten ja alakohtaisten viranomaisten kanssa. Yhteistyökumppanit toimittivat tietoja kunkin maan voimassa olevista sääntelykehyksistä.
Raportti oppisopimuskoulutusjärjestelmästä
Tässä tehtävässä kuvataan oppisopimusjärjestelmän suunnittelua ottaen huomioon CEDEFOPin tutkimus ”Apprenticeship in European countries, A cross-nation overview” (Oppisopimuskoulutus Euroopan maissa, monikansallinen katsaus) ja neuvoston suositukset, jotka on esitetty kriteereissä, jotka on esitetty asiakirjassa COM (2018/C 153/01) oppisopimuskoulutuksen laatuun ja tehokkuuteen liittyvistä eurooppalaisista puitteista.
Opetussuunnitelmien suunnittelu
Yhteistyökumppanit laativat hahmotelman 7/10 ammattiprofiilista (vähintään yksi kustakin koulutukseen osallistuvasta maasta) (EQF- ja ECVET-pohjainen), jotka vastaavat aiemmin määriteltyjä ammattiprofiileja, vähintään yksi kutakin aihetta (kestävä kehitys, digitalisaatio, biotalous) kohti, kahdelle tasolle: EQF-taso 4 (maanviljelijät, metsänhoitajat ja pk-yritykset) ja yksi EQF-taso 5 (opiskelijat), jotka vastaavat alan muuttuvia tarpeita lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.
Kukin ammattiprofiilin hahmotelma vastaa noin 680 tuntia, josta 120 tuntia verkossa, 180 tuntia luokassa ja 360 tuntia työssäoppimisjaksona, ja lisäksi 20 tuntia arviointia varten, mikä mahdollistaa EQAVET-sertifioinnin saamisen.
Koulutusmenetelmät
Perimmäisenä tavoitteena on tukea innovointia ja kestävää kehitystä maa- ja metsätalous- ja biotalousalalla, joten voidaan soveltaa erilaisia menetelmiä opetussisältöjen ja -prosessien opettamiseen, jotka edistävät viljelijöiden teknisten ja pehmeiden taitojen oppimista. Tässä kertomuksessa määritellään pedagoginen lähestymistapa, jota käytetään koulutusohjelman kehittämisessä viljelijöiden teknologisten ja pehmeiden taitojen oppimisen edistämiseksi.
Kansalliset etenemissuunnitelmat
Yksi FIELDS-hankkeen tehtävistä on EU:n strategian mukauttaminen seitsemään kohdemaahan laatimalla kansallinen etenemissuunnitelma. Tämä asiakirja on hyödyllinen välivaihe FIELDS-hankkeen muiden asiakirjojen/tuotosten valmistelussa.
Eurooppalainen strategia
Tässä asiakirjassa esitetään EU:n toimintasuunnitelma maa- ja metsätalouden ammattitaitovajeen korjaamiseksi. Suunnitelma perustuu perusteelliseen skenaarioanalyysiin ja sidosryhmien kuulemiseen. Siinä korostetaan keskeisiä suuntauksia, vaikutuksia ja osaamistarpeita sekä kansallisella että Euroopan tasolla.
Profiilien priorisointi
Profiilien priorisoimiseksi ne erotettiin joukoksi taitoja, minimoduuleja, joita viljelijä voi käyttää myöhemmin, jos hänellä ei ole aikaa ja hän voisi olla kiinnostunut yhdestä taidosta/tiedosta. Priorisointi toteutettiin monikriteeripohjaisella lähestymistavalla seuraavien pääkriteerien mukaisesti.
Kriittisyys Miten taito/tieto on tärkeä muiden taitojen oppimiselle ja ammattiprofiilin täydentämiselle.
Vaikutus Miten tietyn taidon saavuttaminen vaikuttaa myönteisesti alan kasvuun.
Aika Kuinka paljon aikaa taitojen saavuttaminen koulutustoiminnan avulla vie.
Volyymi Kuinka moni oppija on mahdollisesti kiinnostunut taidosta.
Taitojen kaikkien luokitusten yhteenlaskettu summa kunkin opetussuunnitelman/ammattiprofiilin osalta antaa ammattiprofiilille kokonaisarvosanan, josta keskusteltiin kumppaneiden kesken ja jonka avulla voitiin lajitella ammattiprofiilit.
Suuntausanalyysi ja skenaarioanalyysi
Tässä asiakirjassa esitellään skenaariot, niiden hypoteesit ja perustelut sekä niiden seuraukset. Se sisältää tiivistelmän, jossa esitellään tärkeimmät suuntaukset, niiden vaikutukset ja osaamistarpeet kansallisella ja Euroopan tasolla.
Verkkopohjainen kyselylomake
Verkkopohjaisella kyselylomakkeella pyritään arvioimaan osaamistarpeita, osaamisvajeita, koulutustarpeita ja -vajeita maa- ja metsätaloudessa sekä biotaloudessa, mukaan lukien vihreitä ja digitaalisia taitoja koskevat tarpeet.
Sidosryhmien strateginen suunnitelma ja analyysiraportti
Alan kasvustrategia on tiivistetty kattavaan raporttiin saatavilla olevan aineiston ja EU:n, tuottajajärjestöjen ja teollisuuden direktiivien avulla.